Rođendanske obljetnice:

ROĐENDANSKE OBLJETNICE - Čestitke za Rođendan
Došao je kucati Abraham, otvori života vrata i upitaj glasno: Kamo i kuda? Tražiš li sivog brata? Oprosti, dragi Abrahame kosa ne sijedi nimalo, pedesetici ja se ne dam do stotke onda doviđenja i zdravo. Tada, premili Abrahame opet mi kucati dođi. Čašicu ću ti dati, a sada samo brzo otiđi.

Šest je desetljeća danas iza tebe, šest životnih postaja bilo je do sada na tvom putu. U zvuku dječjeg smijeha prošla je prva. U treptanju srca projurila je druga. Na trećoj i četvrtoj postaji nije bilo vremena za stajanje i predah. Rad i odgovornost prema obitelji tjerali su te svakog trena naprijed. Peta je postaja bila u znaku odricanja s jedne i mudrosti s druge strane. Vodila te želja da svima koji su ti dragi pomogneš položiti temelje za našu samostalnost. Na svojoj šestoj postaji sada se na trenutak zaustavi da ti izreknemo zahvalu za sve dobro i lijepo i u u naručje ti položimo svoje želje za tvoju sreći i zdravlje.

Prelaziš granicu šezdeset, kad iz vrtloga svakodnevnice zaploviš u mirnije vode života. U vrijeme u kojem se može kormilar, koji je od sada mogao tako znamenito obići sve opasnosti, konačno posvetiti obožavanju ptica na obzoru, zori koja izlazi i zvijezdama koje ga pozdravljaju svake večeri. Uživaj u ljepotama života, neka te vesele.

Život je kao rijeka koja kraj izvora bučno ključa, dok je mlada brza kroz sutjeske, na kraju se smiri i napuni mora i oceane. Tako je teklo tvojih sedamdeset godina od rođenja, mladosti do obitelji i djece, od djece do unuka. Svaka kapljica u tom tijeku vremena je dragocjena. Svaka je napojila zemlju, da rodi nove plodove.

<< Prethodna 1 2 3 Sljedeća >>

Untitled Document